Eskişehir Keşfi 01.01.2017

Eskişehir sen ne güzelmişsin?.. :)

Bir çılgınlık yapalım ve 2017'e farklı bir şehirde Merhaba diyelim dedik. 30 ocak cuma gunu gece otobusle Eskişehir yollarına düştük. Sabah 7:00 de bembeyaz bir örtüyle örtülmüş Eskişehir'e indik Ve şehir merkezindeki otelimiz Porsuk Otel'e 10 dakika süren taksi yolculuğu ile ulaştık. Otel'de 3 saat güzel bir uyku çektikten sonra artık Eskişehir'i keşfetmeye hazırdık...

Porsuk Otel

Tabiki ilk iş olarak hemen bir çibörekçi bulma çalışmalarına başladık. Herkes gibi Papağan'nın yerini bulmaya çalıştık ve yoldan geçen birine sorduk. Eskişehir'in yerlisi olduğu belli olan kişi bize küçümseyen gözlerle bakarak oraya mı gideceksiniz?dedi ve yakındaki başka bir yeri önerdi; Tatar'ım Çibörek & Mantı Evi. Çiböreği gerçekten çok başarılıydı. 1 porsiyon 12 tl. Ve mekanın duvarlarında Kırım'dan göç eden markanın kurcusunun öz Türkçe ile yazılmış şiirlerini okumak çok keyifliydi.


Daha sonra 10 dakikalık yürüyüş mesafesi ile odunpazarını keşfe başladık. Eski evlerin arasında fotoğraf makinemizle ilginç fotolar yakalamaya çalıştık.




Yılmaz Büyükerşan Balmumu Müzesini mutlaka ziyaret etmenizi öneririz.

Odunpazarı gezintimizden sonra otelimize geçtik. Porsuk Otel Tepebaşı mevkiinde eski belediye binasının restorasyonu ile yapılan bir otel. Biz termal hamamı olması sebebi ile tercih etmiştik. Hamam keyfimiz gerçekten mükemmeldi. Çünkü hamamın ortasında sımsıcak suyla dolu kocaman bir havuz vardı. Yaklaşık 2 saat sıcak suyun keyfini çıkardık. Tüm yorgunluğumuzu attık.

Yılbaşı gecesi için rezervasyon yaptığımız Eskişehir'in en meshur meyhanesine gitmek için otelden çıktık. Meyhanenin adı : Kör Kamil. Müzik yayını olmamasına rağmen orta masa için gelen fasıl ekibi bize harika bir gece yaşattı. Kör Kamil'in en meşhur yemeği olan kelleyi henüz mevsimi olmadığı için tadamadık ama ciğeri mükemmeldi, kavurması ise vasattı. Fiyatları İstanbul'a göre normal,Eskişehir'e göre biraz yüksekti. Garson arkadaşların samimiyeti gerçekten özlediğimiz bir ilgiydi.



Şimdi de kısaca Eskişehirdeki En'lerin üzerinden geçelim;

- En iyi bozacı ; Kara Kedi Bozacısı


- En Orjinal kafe; Varuna Gezgin 



- En iyi 3. Dalga Kahvecisi : Hey Joe Coffee


Ayrıca sevenler için Tarihi Odunpazarı Fırını'ndan Haşhaşlı çörek ve Tanınmış Helvacıdan Met Helvası alabilirler.

Son olarak özellikle Kalabak suyundan içmenizi öneririz,çünkü bu şehrin suyundan bir kere içen , Eskişehir'e mutlaka bir gün geri gelirmiş... :)

Keşfetmenin pahabiçilmez tadı sizlerle olsun..
Sevgi & İsmail

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder