"Cehennem" Tiyatro Oyunu

Hayal ve umut bizi bir arada tutan iki şey..

Hayal ve umutlarımıza yaptığımız yolculukta ilk durağımız bir tiyatro olsun; CEHENNEM!!


Cehennem ilk gösterimi ekim 2015 de Devlet Tiyatroları Usküdar sahnesinde yapılmış Orjinal ismi The Nether olan tiyatro oyunudur.

Yaşam yolculuğumuzda bize eşlik eden en yakın dostlarımızdan biri tiyatrodur. Tiyatronun yaşadığımız hayatı sorgulaması ve her oyundan sonra bize kazandırdığı farklı bir bakış açısı bizim için paha biçilmez değerlerdir.

Oyuna gelecek olursak gelecekte bir tarihte olması muhtemel hayattan bir kesit izledik. Olay 2050 yılında gerçekleşiyor. Konu: Sanal Gerçeklik. Varoluşundan beri insanoğlu mutluluğu bulma adına bir çok arayışa girmiştir. Sanal Gerçeklik'te bunlardan biri. İnsanın çocukluğunda veya ergenliğinde yaşadığı tüm olaylar hayatını etkiliyor. İleriki yaşlarında sahip olduğu özellikleri,karakteri ve sapkınlıkları bu etkinin birer sonucu oluyor. özellikle bastırılmış duygularından oluşan sapkınlıklar kişi özünde tüm hayatı boyunca taşıyor. Günümüzde tam bu noktada internet devreye giriyor. zaten internet'in 2050 deki adı cehennem!! Oyunda pedofili gibi bir sapkınlığın etkisindeki bir yazılımcının tüm insanlığı mutlu edeceğini iddaa ettiği bir sanal dünya yaratması anlatılıyor. Şuan bile y kusağı diyeceğimiz nesil internetsiz bir hayat hayal edemiyor ve kendi yarattıkları veya başkaların yarattığı oyunlarda sanal dünyalarını yaşıyorlar. Oyunda bu sanal dünyanın kurucusu olan papa gibi herkes kendi dunyasının Tanrı'sı olma hevesinde. Artık hiç kimse gerçekliği kaldıramıyor.hepimiz kendi kuytumuzda kalmak istiyoruz.

Bu deneyimi yaşamalısınız deriz.
İyi Seyirler..

İsmail & Sevgi



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder